Kleine klus ideeen

Kleine elektra klussen in en om huis

Naast grote elektra klussen zijn er ook kleine waarmee je zelf de veiligheid en wooncomfort in huis kunt verbeteren. Steeds meer oplossingen zijn draadloos. Leuke resultaten zijn hierdoor snel mogelijk zonder veel hak en breekwerk of kabel trekken. Ook zijn de meeste oplossingen betaalbaar. Hieronder volgen enkele ideeën. 

#1 Plaats rookmelders

In nieuwbouw huizen zijn rookmelders al sinds 2003 verplicht. Deze worden vast aangesloten aan de installatie. Vanaf juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen. Maak je woning veiliger en plaats ook rookmelders. Gelukkig zijn er ook goede rookmelders in de handel die een aantal jaren werken op batterijen. Ook zijn ze gemakkelijk bij voorkeur tegen het plafond te bevestigen met magneetjes, hierbij wordt een metalen plaatje tegen het plafond gemonteerd met een paar pluggen/schroeven. De brandmelder kan hierdoor gemakkelijk worden losgenomen om de batterijen te vervangen of om schoon te maken. Goede plaatsen om de rookmelders te monteren zijn 1 beneden- en 1 bovenaan de trap. Deze rookmelders zijn te koop bij bol.com

#2 Vervang de oude deurbel door een video deurbel

Vervang je oude beldrukker door een video deurbel. Je kunt dan zien wie er voor de deur staat en je kunt zelfs praten met diegene. Deze communicatie verloopt via een bestaand wifi netwerk naar een mobiele telefoon en/of tablet. Dit type heeft een vaste voedingsspanning nodig, hiervoor kan de bestaande beltrafo en bedrading worden gebruikt.

#3 Bedien de lampen op afstand

Niet meer opstaan om de schemerlamp aan te doen maar gewoon schakelen met de afstandsbediening. Met deze set kun je 3 lampen aansluiten en de set is uitbreidbaar. Deze KlikAanKlikUit set vind je bij bol.com

#4 Monteer een automatische plafondlamp

Niet meer zoeken naar de lichtknop als je binnenkomt. Ideaal voor in de gang en trappenhuis deze energie zuinige led plafonnière. Als in het donker een beweging wordt gedetecteerd gaat hij aan. Ook is de lamp uitgerust met een nachtlicht functie. Deze lamp werkt op 230V

#5 Plaats een draadloze deurbel

Een deurbel aanleggen zonder kabels trekken? Geen probleem met deze set. De 2 bellen kunnen worden ingesteld met 60 melodieën en lichten op wanneer er wordt aangebeld. De 2 bellen worden in een stopcontact geplaatst en de drukker werkt op een batterij.

#6 Maak sfeer met Philips Hue lampen

Wil je meer sfeer in huis. Met deze dimbare verlichting set gaat dit zeker lukken. De lampen zijn bedienbaar met de bijgeleverde dimmerswitch of met de app op een mobiele telefoon. Ook is deze set uit te breiden met meerdere lampen of stekkers. Deze complete Philips hue verlichting start set vind je bij bol.com

#7 Installeer een Wifi IP camera

Bekijk op je mobiele telefoon wat er buiten om het huis gebeurt. Met deze full HD 1080P camera die geschikt is voor buitengebruik kun je tot 30 meter in het donker zien. Deze wifi  IP camera vind je bij bol.com

#8 Installeer automatische buitenlampen op zonne- energie

Is het een beetje donker om het huis? Geen nood met deze 2 automatische lampen die werken op zonne-energie gaat de zon weer schijnen. Handig is dat bij deze oplossing geen kabels getrokken hoeven worden. Deze 2 zeer energie zuinige buitenlampen vind je bij bol.com

#9 Maak sfeer met TV ledstrips

Maak je TV of game beleving nog realistischer met deze led strips. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen achter een tv of monitor. De led’s zijn te bedienen met de app of met de afstandsbediening. Aansluiten is eenvoudig op een USB-poort. 

#10 Meet je elektriciteit verbruik

Weet je niet waarom je energie rekening zo hoog is? Met behulp van deze stopcontact verbruiksmeter kun je erachter komen wie de stroomslurpers zijn in jouw huis. Je kunt een apparaat  eenvoudig met de stekker aansluiten. Als je de actuele kilowattuur-prijs invult zie je er gelijk een bedrag bij.

#11 Vervang een stopcontact of schakelaar

schakelmateriaal
Vervang je schakelmateriaal

Ook schakelmateriaal heeft een beperkte levensduur. Soms werkt het niet goed meer of past het niet meer bij je interieur. Ook kun je verschillende designs en kleuren kiezen per ruimte. Het 1 op 1 vervangen van schakelmateriaal is niet moeilijk. Zet wel de juiste groep uit in de meterkast zodat je spanningsloos kunt werken.

#12 Plaats een LED lamp met bewegingssensor

Deze handige led lampjes voor binnen zijn direct te plaatsen op een stopcontact. Ze gaan aan als er beweging wordt gedetecteerd en zijn ook dimbaar.

#13 Monteer een handig usb oplader stopcontact

Dit handige usb stopcontact is direct te plaatsen op een stopcontact. Een mobiele telefoon of tablet kan direct worden gekoppeld en opgeladen. 

#14 Verwarm je huis elektrisch

Gas duur? Elektrisch verwarmen kan lonen als je in het bezit bent van zonnepanelen. Infrarood panelen zijn efficiënt en het staat nog gezellig ook!